Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες η έξαρση της πανδημίας και οι ολοένα δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της επιβάλλει σε όλους μας να τηρήσουμε αυστηρά πρωτόκολλα για την προστασία της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της πολιτείας οι κανόνες είναι αυστηροί και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα απ’ όλους μας.

Το σχολείο εξειδικεύοντας και προσαρμόζοντας τους κανόνες της πολιτείας ακολουθεί το ακόλουθο πρωτόκολλο διαχείρισης των απουσιών των μαθητών:

  1. Μαθητής/τρια αποχωρεί από το σχολείο λόγω αδιαθεσίας
    • Αναφέρει στο γραφείο ή στον υπεύθυνο COVID-19 την αδιαθεσία. Ειδοποιείται ο γονέας να παραλάβει το παιδί του ή συμφωνείται από κοινού η διαδικασία της αποχώρησής του.
    • Ο γονέας αναλαμβάνει την ευθύνη της ιατρικής παρακολούθησης του μαθητή/τριας και της ενημέρωσης του σχολείου για την πορεία της υγείας του.
    • Ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο μόνο με ιατρική βεβαίωση για την δυνατότητα επιστροφής του. Εάν έχει αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ COVID-19 τότε με την ιατρική βεβαίωση, πιστοποιείται την εγκυρότητα του τεστ.
    • Όταν ο γονέας/κηδεμόνας δεν προχωρήσει σε ιατρική παρακολούθηση τότε το σχολείο είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τον μαθητή μετά από την συμπλήρωση 10 ημερολογιακών ημερών από την αποχώρηση του.
  1. Μαθητής/τρια απουσιάζει από το σχολείο
    • Ο γονέας/κηδεμόνας έχει την υποχρέωση να ενημερώσει το σχολείο για τον λόγο της απουσίας του μαθητή/τριας. Ο πλέον πρόσφορος τρόπος ενημέρωσης είναι η αποστολή άμεσα e-mail στην διεύθυνση 2lyknsmy@gmail.com ή εναλλακτικά με ένα τηλεφώνημα στο 210-9333713.
    • Σε περίπτωση που ο μαθητής/τρια μένει στο σπίτι λόγω ασθένειας ή συμπτωμάτων ασθένειας ο γονέας/κηδεμόνας ακολουθεί το πρωτόκολλο που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο.
    • Σε περίπτωση που το παιδί λείπει λόγω άλλης αιτίας (π.χ οικογενειακή υπόθεση) τότε το σχολείο δέχεται τον μαθητή/τρια μόνο με υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα/ κηδεμόνα την οποία θα βρείτε στο τέλος.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ

 Υ_Δ επιστροφής από απουσία